zaterdag 23 juli 2016

Het gemak dient de Amerikaan

Het gezegde is natuurlijk "het gemak dient de mens", in Amerika zegt men "Why do things the hard way". Voor echt alles wordt een manier gevonden om het leven eenvoudiger te maken maar daardoor soms ook weer lastiger. Hieronder een paar voorbeelden van drive thru. 

Niet zo!
De Pharmacy (drogist/apotheek)


ATM (pinautomaat)
Starbucks (koffie, of iets wat er op lijkt)

Natuurlijk alle fastfood restaurants. Daar zijn er natuurlijk heel veel van. Bovenstaande is slechts een kleine greep.

Voor de gehele lijst met restaurants in de Verenigde Staten (en de rest van de wereld) kan je hier klikken. Foto's heb ik niet zelf gemaakt maar komen van Google, ik vergeet zelf iedere keer weer een foto te nemen. Sorry!

Op de sportschool maken ze het je ook wel erg makkelijk, Ingrid kwam deze tegen. Een geprepareerde voorverpakte wegwerp tandenborstel. Na het sporten douchen, je tanden poetsen en weg gooien.


Een verpakte kant en klare tandenborstel.

Alleen even nat maken en hoppakee! 














Deze is ook erg leuk. De 'sleurhut' honden trim salon. Op de foto misschien niet zo heel goed te zien maar de salon komt voor rijden, hond erin, doorgeven welke 'coupe' , Even trimmen en klaar. Je hoeft er de deur niet voor uit.

Pick-Up met honden trim salon er achter.

Als je Amerikaan bent zal het wellicht logisch zijn maar wij stappen bij een Fastfood restaurant voorlopig nog gewoon even uit om te bestellen. Pinnen gaat wel al makkelijk op deze manier. Krijgen we ook nog een beetje beweging. 

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven van de Amerikaan die het zich zelf makkelijk wil maken en ik zal er in de toekomst zeker op terug komen...

2 opmerkingen:

  1. Heb in de VS toen ook een auto gehuurd om Florida rond te rijden en je schrikt je rot hoeveel van de eet tentjes er zijn. Zelfs op de snelweg om iedere hoek

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt inderdaad. De gemiddelde Amerikaan eet niet zo zeer thuis en als ze dat al doen dan halen ze ergens iets om dit thuis te nuttigen. Helaas zijn de fastfood ketens goedkoper dan naar de supermarkt gaan en zelf een goed stukje vlees en groente kopen. Voor met name de lage lonen is fastfood daardoor interessanter. Dit is één reden maar de beschikbare tijd is er ook één. Er zijn ook veel mensen die er meerdere banen op na houden en dan kost koken ook wel erg veel tijd. De mensen met de hogere inkomens eten ook veel buiten de deur maar dan niet zo zeer bij de fastfood ketens als wel bij de wat betere restaurants. In Nederland ga je (meestal) uit eten voor de gezelligheid of een speciale gelegenheid en spendeer je de gehele avond in een restaurant. In de US duurt een gemiddeld restaurantbezoek niet langer dan een uur a anderhalf. En als laatste. Texas telt nog veel meer restaurants dan in welke andere staat van de US. Mocht je dus ooit hier in Texas rond toeren. Schrik niet!

      Verwijderen