dinsdag 18 oktober 2016

beestjes.



Kakkerlakken. Deze kan niets meer
doen aangezien wij hem naar de
kakkerlakkenwalhalla hebben gestuurd.

Beestjes blijven vooralsnog een dagelijks terugkerend gespreksonderwerp. Je herkent dit vast wel. Je bent op vakantie in Frankrijk/Italië/Spanje of een ander land naar keuze en je komt creaties tegen die je niet thuis kan brengen of je speert uit de caravan/tent of vice-versa om te ontsnappen aan deze moordlustige wezens. Wel, ik moet zeggen dat wij inmiddels niet meer in alle gevallen naar binnen galopperen maar de achterdeur is wel eens te smal geweest om gelijktijdig en in volle spurt naar binnen te draven en alles hermetisch af te sluiten. Jazeker, wij zijn echte helden....! Regelmatig wordt je ook simpelweg overvallen en is de schrikreactie daar. Toch valt het nu je enigszins went aan de aanwezigheid van al deze beestjes wel mee. Wij rennen niet meer weg als wij het tikketakketik van een kakkerlak horen maar gaan hem direct te lijf omdat ze anders weer onder de koelkast of keuken kruipen en hij vroeg of laat toch weer tevoorschijn komt.












Een bidspringkaan. Maatje springkzilla


Enorme spin in web met fel gele kleuren.
Wat komen wij hier zoal tegen op insecten gebied? Tja, niet eenvoudig om allemaal te benoemen aangezien er vormen bij zijn die ik met mijn biologische kennis niet direct weet te herleiden. De bekendste van allemaal is de mug, niet om echt bang van te zijn natuurlijk maar eigenlijk wel de meest vervelende van alles wat je zoal tegen komt. De mugjes zijn gek genoeg kleiner dan in Nederland maar minstens zo vervelend en wij vermoeden in nog veel grotere aantallen vanwege de hoge lucht vochtigheid. Dit is geen wetenschappelijk bewezen feit maar een grof vermoeden. Toch ga je langzamerhand wennen aan al deze insecten hoewel wij de namen nog niet weten van alle creaties. Moet ik maar eens gaan Googelen en vergelijken met wat wij gezien hebben en wat hier zoal in het wild voorkomt. Nu voornamelijk de foto's en mijn interpretatie van wat ik denk dat het is.









Beetle.

Rechts een behoorlijke kever, helaas niet meer in leven. In dit geval gelukkig niet op ons geweten maar deze had waarschijnlijk zijn zwemdiploma nog niet en dreef levenloos in een filter van het zwembad. Deze mooie beestjes zijn niet echt goed in vliegen of ze moeten eens langs Pearle aangezien ze de neiging hebben om overal tegen aan te vliegen en dat soms zelfs meerdere malen. Ziet er enigszins koddig uit.

Links een wesp. Hier vindt je veel soorten wespen maar de wesp zoals wij die in Nederland kennen zien wij niet zo veel. Variërend van kleine tot en met de behoorlijk uit de kluiten gewassen Hornet. Op zich niet bijzonder behalve dan dat het exemplaar op de foto binnen zat en wij hem een vakkundige definitieve verdoving hebben toegediend. Gelukkig is de meerderheid niet echt agressief maar het blijft natuurlijk wel oppassen.














Een nachtvlinder (mot). Ja je raad het al, ook een behoorlijke jongen, of meisje natuurlijk. Deze zie je nu de herfst is aangebroken plotseling vrij veel. De herfst wil dan niet zeggen dat het nu kouder is. Het is nu nog steeds dagelijks (oktober) ruim 30 graden Celsius maar de motten en ook heel veel kleine motjes kunnen daar juist prima tegen. Onder de patio ziet het nu dan af en toe zwart van de motten. Het is hun tijd nu blijkbaar.





Naast insecten komen wij ook diverse andere dieren tegen. Soms eigenaardig en af en toe aandoenlijk. Doordat wij in Bayou-city wonen en het ondanks dat dit een mega grote stad is toch enorm groen met veel struiken, bomen en watergangen. Veel groen en blauw dus. Dit trekt veel dieren aan en volgens mij waren zij hier ook eerder dan de mens. De meeste dieren varen er wel bij en raken dan ook goed gewend aan de aanwezigheid van de mens. In de meeste gevallen rennen de van oorsprong schichtige herten niet weg als je langs rijdt of loopt maar houden je enkel in de gaten. De Armadillo vervolgt ook rustig zijn weg zonder op of om te kijken. Helaas ook regelmatig dode armadillo's, eekhoorns, herten of iets wat niet meer herleidbaar is op de weg maar daar zijn dan de gieren weer voor die alles netjes opruimen.


Armadillo
Gewoon tussen de huizen. Kiekeboe!!
Hert.

Klein raar kikkertje.


Dit is een Green Anole (soort hagedis) Komt hier veel voor maar ben simpelweg foto's vergeten te maken vandaar even van Google geplukt. Leeft in en om de tuin en je ziet ze dagelijks.


Soort salamandertje. Ziet er grappig uit.



En tot slot de Squirrel (Eekhoorn), komt hier en voor zover ik weet op heel veel plekken in grote getale voor, Leuk om te zien hoe ze elkaar najagen, spelen, voedsel zoeken of gewoon druk bezig zijn. Je komt er niet om heen. In de tuin op straat (regelmatig dus ook een dode), in parken ze zijn er altijd! Voor ons huis staat een pecan boom en zij zijn dol op deze vrucht.

Naast bovenstaande tamelijk onschuldige dieren komen in sommige bayou's ook Aligators voor. Aanvallen zijn zeer zeldzaam maar gek genoeg zag ik hier juist vandaag een item over in deze county (regio). Dit is het nieuwsberichtje hier over. Blijven natuurlijk gewoon wilde dieren dus wij blijven er maar uit de buurt. Naast alligators zijn slangen misschien nog wel vervelender. Een behoorlijk aantal slangen komt hier voor maar 4 van hen zijn ook daadwerkelijk giftig. Bij de buren lag afgelopen week een slangenhuid van een slang die een nieuw jasje aan heeft getrokken en Giovanni heeft een aantal weken geleden een slang uit de klas verwijderd. Held! Voornamelijk tussen planten en beschutte plekjes altijd eerst even kijken voordat je iets doet aangezien een slangenbeet niet snel vergeet.

Deze slang heeft Giovanni uit de klas verwijderd. Geen giftige waarschijnlijk?
Nu ik zo alle bovenstaande dieren en insecten opsom blijft de mug toch uiteindelijk de meest vervelende op de voet gevolgd door de onschuldige maar oh zo smerige kakkerlak. De leukste om in de wijk en tuin tegen te komen zijn dan natuurlijk weer de hertjes en de eekhoorns. Trouwens ook heel veel vogels die er vrolijk op los fluiten maar daar weet ik echt helemaal niets van. Wel met vaak hele mooie kleuren en één die de hele nacht zingt (nachtegaal?). Misschien later maar eens over hebben.
Tot de volgende blog maar weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten