dinsdag 25 oktober 2016

Nieuws




november weer.
Weerbericht:


Inmiddels is het bijna november maar de temperaturen geven ons niet echt dat gevoel. Op dit ogenblik is het heerlijk herfstweer en zijn de temperaturen op zijn best. Iedere dag tussen de 25 en 30 graden met voornamelijk zon en heel weinig regen. De nachten koelen gelukkig nu wel iets af. De vooruitzichten voor november zijn ook nog niet eens zo slecht. 70 graden Fahrenheit is nog steeds een ruime 21 graden wat voor november nog niet eens zo beroerd is. Nu is zo'n vooruitzicht natuurlijk niet echt betrouwbaar maar het weer is minder wispelturig dan in Nederland en dan bedoel ik met name de temperatuur. Deze gaat richting de winter maar geleidelijk omlaag en een 25 graden komt ook dan nog regelmatig voor. Gaat een raart gevoel worden met de feestdagen maar daar hebben wij ij Nederland afgelopen jaar al eens van mogen proeven toen de achterdeur open stond met kerst omdat het ongeveer 15 graden was.

Een niet onbelangrijk punt is dat ons huis in Nederland definitief verkocht is en het tekenen zal 8 november plaatsvinden waar wij de notaris voor hebben gemachtigd. Ons huis heeft uiteindelijk 10 maanden te koop gestaan wat nog niet eens zo gek is. De nieuwe bewoners treffen een mooi, aan de tijd aangepast huis aan waar ze veel plezier aan zullen beleven met hele fijne buren. Wij hebben er 16 jaren met plezier in gewoond. Vele feestjes gevierd, heel vaak logés gehad. De kinderen zijn hier opgegroeid, iedere steen, elk schroefje en plankje in dit huis heb ik in mijn handen gehad. Toch een stukje van jezelf waar je afscheid van neemt. Maar zoals het spreekwoord zegt. 'aan al het goede komt een eind' hebben wij dat hooguit verplaatst naar de andere kant van de plas. Nee, de buren krijg ik er niet mee terug met de daar bij behorende gezelligheid maar het was mooi! Dit hoofdstuk aan deze kant van de plas vullen wij weer in een nieuw huis met nieuwe buren en ik hoop dat het contact met de oude buren zal blijven.

Dag straat, Dag huis!
Rijbewijs:

Ondertussen hebben zowel Ingrid als ik beide ons rijbewijs in Texas drivers license in handen en mogen wij nu volledig legaal de weg op. Het rijbewijs zelf was zoals in eerdere blogposts aangegeven niet het probleem als wel de bureaucratische rompslomp daar omheen. Beide zijn we in 1 keer geslaagd voor onze praktijk examen.

Soccer news:

De eerste wedstrijden voor Timothé zitten er op. Vorige week 15 oktober heeft hij zijn wedstrijd gewonnen en afgelopen weekend moesten ze 3 wedstrijden spelen. De zaterdagwedstrijd was uit in Humble. Voetbal (soccer) wordt steeds meer gespeeld en dat was ook wel te zien aan het enorme complex met maar liefst 15 velden. Grappig detail was dat er naast (in de buurt) van het complex ook een schietvereniging was zodat je de hele tijd van het geknal mee kon genieten. De boys lieten zich er niet door afleiden en wonnen de wedstrijd met 0-3 en konden zodoende de punten weer mee naar huis nemen. Zondag stonden er 2 wedstrijden op het programma, één om 10 uur en om 14.00 uur. De eerste werd helaas verloren tegen een betere tegenstander maar de middagwedstrijd werd na een zeer spannend verloop toch over de streep getrokken met 2-1. Al met al een lekker voetbalweekend.


Timothé in actie!
Timothé is de vaste nummer 18.
Uit shirt.
Thuis shirt.






Voetbal kijken doe je niet door langs het veld te gaan staan, nee. Je neemt je koelbox mee, je klapstoel en dan ga je er eens lekker uitgebreid voor zitten. Wel heel erg relaxed overigens met temperaturen van rond de 30 graden.

Nog een actiefoto van Timothé. Hier speelt hij nog met nummer 9. Zijn eigen tenue was nog niet gearriveerd op dat moment.
Hondjes:

Afgelopen weekend hadden wij ook 2 hondjes te logeren. Van een collega van Ingrid die 2 (soort) teckels hebben. Giovanni had aangeboden wel op ze te willen passen en heeft dat geweten. Ze zijn nog geen jaar oud, ontzettend speels en vreten aandacht maar Giovanni vond het ontzettend leuk om te doen. De beestjes hebben genoten van het rennen in de tuin en hebben alle eekhoorntjes vakkundig weg gejaagd, de vloeren schoon gelikt en Giovanni uit zijn slaap gehouden.

Zelf wil Giovanni ook graag een hond maar
dan wel een wat grotere.
ongeveer zo groot als 2 teckels op elkaar?



















Verkiezingen:

Ik zal snel nog terug komen met een kort overzicht aangaande de verkiezingen. Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben meegekregen is dit een enorme poppenkast geworden waarbij de verwijten over en weer vliegen. Ik zal proberen geen oordeel te vellen maar gewoon even schetsen hoe het er aan toe gaat. Deze bewaar ik voor een later moment. Tot snel.


4 opmerkingen:

  1. Hallo erwin
    Ik volg met plezier jullie belevenissen in Amerika en ik moet zeggen je had schrijver moeten worden erg goed zoals je het weet op te schrijven. Groeten aan de rest van de familie. Sitah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Sitah voor het compliment. Ik zal blijven proberen de gebeurtenissen te beschrijven en ik ben blij dat het (goed) gelezen wordt. Groet, Erwin.

      Verwijderen
  2. Even snel een reactie (hopelijk niet 2x) van de "overbuuf".
    De lampjes branden weer in jullie oude huis! Dat geeft een fijn, maar ook verdrietig gevoel. Wat doen de nieuwe bewoners daar op Thimothe's kamer? En bij Giovanni, allemaal onbekende spullen op de plank? Ben er blijkbaar zo mee bezig, dat ik vannacht heb gedroomd, dat ik bij jullie op visite was in Sugarland 😄. Moet zeggen, dat het super gezellig was!...Toen schrok ik wakker en realiseerde, dat die grote plas toch echt nog tussen ons in ligt!
    Vanuit hier weltrusten en jullie fijne middag 😘
    Liefs fam.van Veen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marielle. Je berichtje komt nu gewoon 1x hoor! Wij vinden het ook best raar dat er andere mensen in ons huis wonen en wij ze niet eens 1x gezien hebben. Maar wel fijn dat het huis weer bewoond is en dat er geen asielzoekers centrum van gemaakt is;). Zoals je weet ben je 1 vliegticket van hier verwijderd en dan valt die grote plas eigenlijk wel mee. Ingrid komt begin december weer over. Liefs en groetjes van ons.

      Verwijderen