dinsdag 21 juni 2016

A new beginning.

En dat begin start hier of liever gezegd afgelopen woensdag 15 juni. Na een prettige vlucht had ik enkel tijd om een kort bericht te plaatsen. Sinds gisteren hebben wij dan ook echt internet, telefoon en....jawel,TV! Wij verrast vanwege het feit dat Xfinity (telecomaanbieder) gewoon ook op zondag aansluitingen verzorgt maar ons hoorden zij niet klagen. Toch lekker om contact met de buitenwereld te hebben. Ons nieuwe leven voelt momenteel nog echt aan als een vakantie. Naar de Walmart, Fry's, Target en datzelfde meerdere malen. Wij zijn zelfs naar de plaatselijke Ikea geweest. TV's, kasten en diverse andere meubilair zijn hard nodig. Gevoelsmatig zorgen wij er voor dat de economie in de Houston area dit kwartaal dik in de plus moet komen door al onze aankopen. Tussen de bedrijven door moeten er ook serieuzere zaken opgepakt worden zoals onderstaande foto weergeeft.

Heerlijk zwembad om lekker te verkoelen.

Ook hebben wij gisteren (20 juni) een een social security number aangevraagd zodat wij 'aan de bak kunnen' en ook de auto definitief kunnen bestellen. Het aanvragen van een 'sofi' nummer is geen kleinigheid. Dagelijks lange rijen voor de kantoren. In en om Houston zijn er meerdere maar het schijnt bij alle dagelijks enorm druk te zijn. Wij stonden om 8.45 uur in een rij van zo'n 50 meter om binnen te komen. De rij achter ons groeide nog voordat om 9.00 uur de deuren open gingen. Gelukkig stonden wij om 10.00 uur weer buiten met een geslaagde aanvraag. Daarna even naar de Panera Bread om een broodje te halen en een koffie te doen.

Lange rij wachtenden tot om de hoek!

Nu er weer internet is en telefoon zal ik onze voortgang blijven posten. Tot snel.



2 opmerkingen:

  1. Die foto's van jullie in eigen zwembad...niet meer doen!πŸ˜‚πŸ˜…πŸ˜‰

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben de afgelopen dagen ook "heerlijke verkoeling"..nog nooit zoveel regen gehad achter elkaar! Vandaag en morgen tikken we eindelijk weer tropische temperaturen aan, maar mΓ©t kans op een bui 😰. Gisteren mijn koffiezetapparaat opgehaald. Vreemd..jullie waren er niet haha. Blijft wennen, die lege plek achter het raam..geen rokende buurman aan zijn nepsigaret. Nou buurtjes, jullie nog een fijne nachtrust, ik ga naar de Hoogvliet 😊. Dikke kus aan de jongens, groetjes fam.van Veen πŸ’‹

    BeantwoordenVerwijderen