dinsdag 28 juni 2016

Wennen en al vast een kleine terugblik.


Want wij zijn inmiddels 2 weken geleden neergestreken in Sugar Land en de tijd vliegt voorbij. Om het overzicht van de afgelopen 2 weken op een rij te zetten heb ik onderstaand overzicht gemaakt.

Woensdag 15 juni kwamen wij aan op Houston International Airport, direct de auto halen en door naar ons huis en daar alle koffers die nauwelijks in een Chevrolet Tahoe pasten achter gelaten. Sleuteloverdracht gedaan met de Landlord (verhuurder). Daarna naar ons hotel om daar een nachtje op een echt bed te kunnen slapen nadat wij bij een Texas Grill nog even (met de ogen bijna dicht) nog iets gegeten hadden.

De dag daarna (16e) vroeg uit de veren aangezien vanaf 8 uur ons tijdelijke meubilair (bedden, keukengerei, meubels etc.) geleverd kon gaan worden en ook onze luchtvracht (koffieautomaat en wat onbelangrijke zaken) aan zouden gaan komen. de dagen daarna bestonden voornamelijk uit shoppen en datgene wat je gekocht had monteren, opruimen en de rotzooi daar weer van opruimen.

Zondag de 19e kwam 'the cable guy' Xfinity (Comcast) ons Internet, telefoon en TV aansluiten en daar ben ik nu nog mee aan het stoeien. Na ongeveer 20.00 uur vallen alle signalen weg en doet niets het meer. Bellen dus! Oh nee, nog geen mobiel en de vaste lijn ligt er uit. Dan maar een dag later proberen en dan krijg je als antwoord; "Mr Kroen, (zo heet ik hier) alles werkt perfect maar als het weer stopt moet u maar even bellen". Gisteren weer een 'technician' over de vloer gehad en dinsdag komt de volgende. Ik kan niet wachten! Maar goed, zij doen vast ook hun best dus dat zal ook wel weer goed komen.

Ook nog een mooi Vaderdag cadeau mogen ontvangen van Timothé.

Mijn flesjes bier blijven lekker koud! Heb ook die voor blikjes gekregen.

Afgelopen maandag de 20e onze social security numbers aangevraagd. Wij extra vroeg daar naar toe om niet te lang hoeven te wachten. Om 8.45 uur mochten wij aansluiten in een rij die leek op een rij voor de Fata Morgana in de Efteling! Na opening ging de aanvraag toch vrij snel en stonden redelijk vlot weer buiten.

Social security card. Binnen 5 dagen al per post in huis.

Dinsdag de 21e hadden wij de eerder beschreven wedstrijd op het programma staan wat enorm genieten was.

Donderdag de 23e naar de countryclub geweest om ons daar aan te melden. Ik had nooit enig idee wat dit precies was. Een country club is eigenlijk een club met alle faciliteiten onder 1 dak. Golf, tennis, zwemmen, squash, fitness, dansen, eten, bar en nog veel meer. Een gigantisch complex waar dit alles gevestigd is. Normaliter kan je sporten bij een gym of iets soortgelijks maar deze zijn vaak gevestigd in de buurt van de snelwegen (highway) en dat is voor met name Giovanni niet te doen terwijl deze country club in de buurt is (2 mijl).

Afgelopen vrijdag de 24e maar naar de AT&T geweest om mobiele telefonie aan te schaffen. Geen probleem als je $500,- per aansluiting borg betaald. De jongens hadden zich al rijk gerekend met een nieuw mobieltje maar dat lieten wij maar even aan ons voorbij gaan. Voor ons beide wel een nieuw mobieltje en voor de kinderen beide een pre-paid. Gelukkig krijg je de borg na 10 maanden weer terug en telt dit mee om een credit history op te bouwen. Ik zal dit nader proberen te verklaren:


In Amerika betaald zelden iemand met de ons zo wel bekende PIN. Hier betaal je meestal met een credit card. Je hebt ze in alle soorten en maten. Betalen met een debet (PIN) kaart levert je geen creditscore op dus word je eigenlijk gemotiveerd om op credit te kopen. Natuurlijk dien je wel aan het einde van de maand netjes het verbruik van je kaart te voldoen maar op deze manier bouw je wel een score op. Ditzelfde geldt ook voor de aanschaf van een auto of andere grote aankopen. Betaal het niet in één keer maar doe een down payment (aanbetaling) en betaal de rest in termijnen zodat je ook hier punten behaald om uiteindelijk een goede score te behalen. Wij hebben natuurlijk nog geen credit history dus moeten wij vaak een borg betalen om garant te staan. Dit was zo voor de telefonie maar ook voor het Gas, Water, elektriciteit, TV, internet en al het andere. Normaliter is je score na 2 jaar goed genoeg om zonder problemen een huis of auto te kopen. Een extra handicap wanneer je net aankomt in Amerika is dat je nog geen social security number hebt of een Texas drivers licence. Dat zijn de 2 documenten waar altijd naar gevraagd wordt, heb je 1 van de 2 dan wordt het aanvragen van veel zaken al een stuk eenvoudiger. 

Maandag de 27e de 2e afspraak om Timothé op school aan te melden en gelukkig ging dit allemaal goed. Timothé wel balen aangezien hij deze zomer een paar boeken moet lezen en direct bij aanvang van het schooljaar een presentatie moet houden.

Dinsdag de 28e  wederom naar het kantoor waar de social security numbers uitgegeven worden. Ik heb de mijne per post binnen 5 dagen ontvangen maar die van Ingrid duurt langer aangezien zij nog een paar extra namen heeft en die passen dus niet op de kaart waardoor deze manueel gecontroleerd dient te worden en dat kan dan weer tot 4 weken duren. Dat is óók de US! Daarna door naar de luchthaven om de Tahoe in te ruilen voor een iets kleiner model (Nissan...nog wat). Nog steeds groot maar prettiger in de kosten. Nu dan maar wachten voor de aanschaf van een auto tot Ingrid haar kaartje ook heeft.

Woensdag de 28e (morgen) gaat Ingrid weer werken. Opstarten heet dat dan!

Tot snel.

5 opmerkingen:

  1. Het zal de afstand zijn, maar mijn eerdere reactie zie ik niet terug! Dus opnieuw...
    Weer een leuke update gelezen van de fam.Kroen @ Sugarland. Zijn jullie al een beetje van het vakantiegevoel af? Moeders naar kantoor, dus de boys aan het huishouden?��. Super leuk om te lezen, dat langzaam aan alle zaakjes afgehandeld worden. Is jullie huis al een beetje op orde? Hoop, dat het al een beetje "eigen" gaat voelen...net zo gezellig als het hier was in het straatje. Lieve buurtjes..tot schrijfs! Dikke knuffels van ons xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha Marielle, jouw reacties komen er ieder keer 2x op. Geeft niet hoor maar ik verwijder er 1. Alles went al enigszins, vakantiegevoel begint nu weg te vervagen. Ingrid weer aan het werk en wij vermaken ons ook zeker goed. Met de buren moeten wij eigenlijk hoognodig kennis gaan maken nu. Bijna een lang weekend. The 4th of July. Dat is en feestdag in Amerika dus wij gaan zien wat er van komt. Laat het weer weten via het blog. Groetjes aan de Tollensstraat vanuit Sugar Land!

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lees nog steeds met veel plezier mee. Fijn dat zo langzamerhand alles op zijn plaats valt, nou nog de hick up na 20.00 uur oplossen ;-).
    Veel plezier on the 4th of July!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die is inmiddels opgelost. Ik schrijf wanneer er iets te vertellen is een nieuwe blogpost. Leuk dat je meeleest.

      Verwijderen