dinsdag 7 maart 2017

Daar zijn we weer.

Visite.

En inmiddels al weer aanbeland in maart. De maand waarin het bezoekers seizoen officieel van start gaat. Deze word afgetrapt door Ingrids moeder die op terugreis is vanaf Tahiti en 10 dagen hier verblijft alvorens weer naar zuid Frankrijk af te reizen. Daarna komt mijn maatje Ronald ons 3 weken gezelschap houden die vervolgens afgelost gaat worden door mijn ouders vanaf eind april en daarna gaan 2 voormalige buren en vrienden (Rene en Corrie) ons eind mei verblijden met een bezoek om daarna het geheel af te sluiten met een Bezoek van Frank, Nadege en hun kids in de zomer. Zij zullen een aantal dagen hier verblijven en daarna een rondreis gaan maken. Een drukke maar leuke periode voor de boeg. Laat maar komen!

Rijbewijs Giovanni.

Gordeltjes om.
Maar nu first things first. Giovanni is begonnen met zijn rijbewijs. Hoe gaat dat in zijn werk in Texas? Er zijn meerdere manieren om je rijbewijs te halen.

Je mag beginnen je rijbewijs te halen vanaf je 15e verjaardag. Je dient dan een theoriecursus te volbrengen die (meestal) online gedaan wordt. Als je deze hebt gehaald dan ga je een theorie examen doen bij de dichtstbijzijnde Department of Public Safety (DPS) en krijg je een learners permit mits je minimaal 20 van de 30 vragen correct beantwoord (multiple choice). Met dit permit mag je dan de weg op onder begeleiding van één van je ouders die opgegeven is als 'instructeur'. Inderdaad, je gaat dus niet in een leswagen die uitgerust is met extra pedalen maar gewoon in de auto van je ouders. Nadat je 6 maanden het learners permit hebt en ook alle oefen uren gemaakt hebt kan je deze omzetten in een drivers licence door een rijtest te doen op wederom het DPS filiaal in de buurt. Het learners permit moet je eerst 6 maanden hebben of je moet binnen die 6 maanden 18 worden. Op dat moment wordt je learners permit ook omgezet in een license (na het behalen van de rijtest uiteraard).

Spiegeltjes goed?
Giovanni is op dit ogenblik 17 jaar en 6 maanden dus in zijn geval zal hij net deze 6 maanden vol maken maar helaas was er nog een uitzondering. Om les te kunnen geven moet je ook nog eens een bepaalde tijd het Texas drivers license in je bezit hebben (volgens mij 1 jaar) en dat was in mijn geval helaas niet zo. Giovanni is dus verplicht om 7 extra lessen van 2 uren per keer te volgen. per keer 1 uur observeren terwijl iemand anders rijd en 1 uur zelf sturen.  Daarnaast moet hij ook de volledige theoriecursus via de rijschool afnemen. Oei denk je dan, dat is aftikken. Valt nog enigszins mee. 32 theorie uren en 14 praktijkuren kosten gezamenlijk $450,-. Probeer in Nederland daar je rijbewijs maar eens voor te halen. Kortom, Giovanni moet een volledige theoriecursus met een stukje praktijk via de rijschool afnemen en is daar inmiddels druk mee bezig en ondertussen mag ik hem wel laten oefenen zodat hij voordat hij alleen de weg op mag heel veel uurtjes achter het stuur doorgebracht heeft. Hij kan niet wachten tot hij zijn rijbewijs heeft.




Rijden maar!

Mee eters.

Squirrels (eekhoorntjes maar dan iets kleiner) zitten hier echt overal. In iedere struik en boom. Er worden er dan ook best wel wat overreden en dat levert dan weer een prima maaltijd op voor de gieren.


Een gier en een best wel dode squirrel.
lekker hapje.



Oh nee, toch niet. Opperdepop


enkel het ruggengraatje blijft over.




















Een echte Kermit de kikker in onze klomp. Als Miss Piggy ook tevoorschijn komt hoop ik dat ik op tijd ben voor de foto.

Kermit in the house!

Mardi Gras.

Vorige week zaterdag naar Mardi Gras (Frans>Nederlands-vette dinsdag) geweest in Galveston. Parades gezien, biertje gedronken en kettinkjes gevangen (Mardi Gras traditie). Was ook erg gezellig. Ik laat de foto's voor zich spreken.



Kettinkjes gooien vanaf de balkons.

Hmmmm....











Mooie buit Timothé.
















Niet mee geweest maar toch even poseren.



















 






Het vang resultaat.
En daar krijg je honger van.



Dus ga je wat eten.






Wachten op de parade.








Kleine autootjes.
Auto met dingen.
Nog zo'n oudje.
Brandweer convertible.
Food-court met veel vet voer en bier!




De Foto's.

Op bezoek bij Max en Maddie.

Onderstaande foto is gemaakt bij vrienden waar kippen rond lopen en nu dus ook kuikentjes. Het konijn die wij hier gegeten hadden kwam ook uit eigen tuin. Heerlijk.

Kuikentjes.

Ik heb altijd van die boeiende verhalen...
Airco draait weer volop. (spot the squirrel)

Doei!
Tot snel maar weer.

1 opmerking: