zaterdag 6 augustus 2016

School.

Eerder had ik aangegeven dat zowel Timothé als Giovanni beide aangemeld waren op een school. Timothé op Fort Settlement Middle School. Een mooie school met een zeer internationale mengelmoes van leerlingen. Naast Europese expads wonen er in Sugar Land ook veel Aziaten en de school staat in de Houston area als nummer 2 aangeschreven. Moet wel goed zijn verwachten wij. Schooldagen beginnen om 8.55 uur en duren tot 15.30 uur. Woensdag 10 Augustus moet Timothé nog een Engelse test maken maar daar hebben wij alle vertrouwen in. Als alles correct verloopt zal hij 22 Augustus beginnen aan zijn eerste schooldag op Fort Settlement Middele School in de USA.

De nieuwe school van Timothé.
Giovanni gaat zijn geluk beproeven op Clemens Highschool. Een grote school met ruim 2500 leerlingen. Aanmelden was niet eenvoudig. In de eerste plaats moesten alle raporten uit voorgaande jaren vertaald worden naar de Amerikaanse equivalent en toen ze zagen dat Giovanni een MAVO diploma had begrepen ze er al helemaal niets meer van. Wij moesten dit diploma laten vertalen bij een gespecialiceerd bedrijf in Den Haag. Nadat dit 2 weken later binnen was wij weer een afspraak maken op school. Afgelopen donderdag (4 Augustus) konden wij terecht om te bepalen in welke grade Giovanni zou komen. Mevrouw Nigam die ons te woord stond pakte een map en terwijl wij dachten dat de school hun huiswerk gedaan had moesten wij alsnog samen met haar uitzoeken wat welk cijfer betekende om te bepalen in welke grade Giovanni geplaatst zou worden. Als toppunt is de gehele vertaling van van Giovanni zijn diploma niet gebruikt. Zonde van het geld en de tijd dat we daar op gewacht hadden. Maar eind goed al goed. Ook Giovanni gaat een hopelijk succesvol jaar tegemoet. Giovanni zijn school begint dagelijks om 7.10 uur. Dat is lekker vroeg. Ook deze school begint 22 Augustus weer met de aanvang van de lessen. Spannend!

Clements High School

Deze borden kom je bij iedere school en kerk tegen. Wordt gebruikt voor diverse berichten. De ene keer staat er een felicitatie (leerling) op vermeld en de andere keer een evenement, volgens mij wel echt Amerikaans. In Nederland heb ik deze borden nooit gezien.

En dan is er ook nog het vaccinatie issue. De kinderen missen volgens de Amerikaanse maatstaven een aantal vaccinaties en die moeten gehaald worden voordat de scholen beginnen. In plaats van je dit te melden nadat je 6 weken geleden een vaccinatierapport afgegeven hebt krijg je dat kort van te voren te horen. Maar goed, dit kan als alles correct verloopt binnen zeer korte termijn geregeld worden dus ook dat probleem kunnen we tackelen.

Wij klagen in Nederland wel eens over de bureaucratie maar daar hebben ze hier ook wel een handje van. Voor ieder dingetje is een formulier en nog één en nog één. Is af en toe best wennen. Gelukkig is iedereen wel uitermate behulpzaam en aardig. Dat vergoed een heleboel.

Tot slot nog een felicitatie voor Giovanni die vandaag (6 Augustus) 17 jaar is geworden. Vandaag hadden we collega's van Ingrid te eten en hebben wij de verjaardag van Giovanni niet echt kunnen vieren maar dat halen wij morgen dubbel en dwars in door naar het waterpark in Galveston te gaan. 
Lekker van de mega glijbanen af!

Tot snel.

2 opmerkingen:

  1. Kun je ook laten titeren of moet je vaccineren?
    Ik neem aan dat dit oa de waterpokken vaccinatie is? Mag je wel naar school als je de waterpokken al hebt doorgemaakt?
    En is hepA ook verplicht? Mag je daarvoor ook laten titeren en als blijkt dat je voldoende antistoffen hebt hoef je dan niet te vaccineren?

    En wat als je de jaarlijkse griep vaccinatie niet wilt? Mag je dan niet meer naar school?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor zover ik weet kan je je niet laten titeren (bepalen of je antistoffen in je bloed hebt). Je kan de benodigde prikjes maar beter gewoon afnemen. Vaak is de laatste prik ook al weer zo lang geleden dat een herhaling toch nodig is en pijn doen ze allerminst. De kinderen hebben 4 prikjes zonder enige bijwerking gehad en ik 2, ook zonder bijwerkingen. In Nederland wordt ook niet gevaccineerd voor beide Hepatitis (A en B). De griepprik is geen verplichte injectie of wellicht volgt deze nog via school maar vooralsnog niet nodig gehad.

    BeantwoordenVerwijderen