woensdag 24 augustus 2016

Back to school een mooi vooruitzicht en rijbewijs.

Afgelopen maandag de 22e augustus was het eindelijk zo ver. De eerste schooldag was realiteit geworden. Giovanni was om 6.30 uur (!) vertrokken om niet te laat te komen voor de eerste schooldag en Timothé kon om 8.30 uur vertrekken aangezien zijn school zoals in een voorgaande blog aangegeven rond 9.00 uur start. Ik weet niet of het in de USA overal gelijk is maar hier starten de Elementary (basisschool), middle school en de high school allen op verschillende tijden. Dit schijnt te maken te hebben met de beschikbaarheid van de welbekende gele schoolbussen. Door het spreiden van de aanvangstijden kunnen de bussen de drukte aan. Druk is het zeker! Lange rijen auto's die wachten voor de drop-zone (plek waar je je kind uit de auto kan zetten). Wij Hollanders doen dit natuurlijk anders, gewoon op de fiets naar school.

Fiets pakken.

Ready!

Go!

Gelukkig heerlijk fietsweer 's morgens. Om terug te fietsen wel wat heet maar ach, dan maar iets trager trappen.



Image result for fort bend school bus transportation
Vanaf dit schooljaar komt er een kwartiertje schooltijd bij maar vergeleken bij de Nederlandse schooltijden (uitval les uren) heel veel kwartiertjes extra. 

Dan staat er nog iets anders op het programma. 5 September is het Labor Day, dat betekent een lang weekend voor ons en natuurlijk heel veel Amerikanen en ook Canadezen waar Labor Day ook een nationale vrije dag is. Omdat wij niet op vakantie zijn geweest dit jaar vanwege het gehele emigratie gebeuren (wat eigenlijk een hele lange vakantie is) hadden wij besloten om er eens een lang weekend op uit te gaan en New Orleans stond vanaf dag 1 boven aan het verlanglijstje van weekend tripjes. Dus is het New Orleans geworden!

Hotel waar wij verblijven.

French quarter.

Een reis van ongeveer 5,30 uur en 368 Miles wat neer komt op 592 Kilometer.
Kijk maar eens goed op het kaartje (even klikken om deze te vergroten) en je ziet dat wij dan ook valk langs Nederland komen. Een klein plaatsje met ongeveer 14000 inwoners. Misschien leuk om even te stoppen zodat we een fotootje kunnen schieten.


Tot slot nog even terugkomen op het behalen van ons Texas drivers licence. Afgelopen maandag besloten wij deze maar eens te gaan doen aangezien je deze dient te behalen binnen 90 dagen na aankomst in de Verenigde Staten. Wij naar de dichtst bijzijnde DPS office (Department of Public Safety). Wij waren vrij snel aan de beurt en bij het desbetreffende loket alle papieren weer te voor schijn getoverd. Alles wat je ingevuld en ingeleverd hebt mag je dan vervolgens doodleuk weer opnoemen, dit is inmiddels een standaard routine geworden maar eigenlijk ook wel grappig. Wat minder leuk was aan al deze bureaucratische rompslomp was de mededeling dat ik afgewezen was om de theorie te doen terwijl de beambte zelf ook toe gaf dat alles in orde was maar dat dit vaker voor kwam. Ik hoef enkel maar even tot 10 dagen te wachten tot ik een brief van Homeland Security krijg en dan weer gewoon nogmaals in de rij aan sluiten om de gehele administratieve papierwinkel wederom te doorlopen. Het goede nieuws is dat Ingrid met vlag en wimpel geslaagd is voor haar theorie test en nu een afspraak kan gaan maken om een rondje te tuffen voor het praktijk examen om vervolgens het felbegeerde Texas Drivers License af te gaan halen. Wordt vervolgd. 

2 opmerkingen:

  1. En vonden ze het leuk op school? Zeker heel anders dan in NL. Nog bedankt voor jullie kaart! groetjes uit Kampen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ina. Ze vonden het zeker erg leuk, het zijn enorme scholen. Wat het heel anders maakt zijn alle activiteiten na en voor school en dat je iedere dag dezelfde lesuren hebt. We zullen zien of ze over een paar maanden nog net zo enthousiast naar school gaan. Groetjes van ons.

    BeantwoordenVerwijderen