donderdag 8 september 2016

New Orleans.

Afgelopen weekend was een lange versie van het normale weekend. Dat was goed nieuws, wij waren de uitvinder van Labor Day dan ook dankbaar en om dit te vieren besloten wij zoals in mijn vorige blog vermeld richting New Orleans te trekken. Koffers ingepakt, goede gedrag bij ons en hoppelakee in de Dodge. Op naar 'The big easy' zoals New Orleans ook wel genoemd wordt. Na een reis van 6 uur incl. de sanitaire stops en de uitgebreide lunch stop in Breaux Bridge Kwamen wij aan op onze eindbestemming.


Gezellig café met een prima hamburger op een croissant(?!)

Zeer veel Franse invloedssferen maar een beetje Hollandse  mocht natuurlijk ook niet ontbreken. 

Dit zal die brug van Breaux Bridge dan wel zijn.
Net voordat wij de stad binnen reden werden we nog even getrakteerd op een aantal erg mooie old timers. Hieronder een paar fotootjes, het waren er nog veel meer.

Nog een beauty.
Chevrolet.














In New Orleans aangekomen hebben wij snel de koffers bij het hotel in onze kamers gezet en zijn daarna direct het French Quarter in gedoken. Wat een ontzettend mooi deel is dit en wat een geluk dat in het uitermate conservatieve zuiden het toevallig dit weekend het zogenoemde 'Decadence Festifal' was (not!). Niet veel anders dan de tegenhanger van de gay parade in Amsterdam. Vaak mannen die zonder dat er een zwembad in de buurt is toch in een zwembroek door de straten lopen of volledig opgemaakt en wij hebben ze gezien met vleugels en diverse andere attributen. Rare gewaarwording. 

Een voorbeeldje van een gekuiste versie van één van de vele aanwezigen van dit festijn (decadence weekend) wat zich voornamelijk in Bourbon Street af speelde.

Hoewel het goed was om te zien dat bovenstaande gewoon kán liepen, of eigenlijk stonden er ook een aantal 'geloofs gekkies' met diverse borden met teksten die in Nederland waarschijnlijk niet getolereerd zouden worden. Louisiana is onderdeel van de Amerikaanse versie van de Biblebelt en dat lieten deze mensen duidelijk blijken. Ook bizar hoe groot de verschillen zijn tussen een stad als Nieuw Orleans en de landelijke gebieden.

Amerikaanse Biblebelt.

De teksten liegen er niet om. Geloofsextremisten die hun medemens dingen wensen die je niemand toe wenst. Toch mag het en misschien is dat ook goed. Gelukkig werden ze zo goed als genegeerd. 
Het French quarter is ontzettend mooi met een schitterende mix aan bouwwerken. Van leuke kleine huisjes tot mooie statige panden.

                                                     
Veel kunstwinkeltjes.
Ontzettende diversiteit aan pandjes.




Regelmatig ook erg mooi gerestaureerd.
De wat grotere exemplaren.

En af en toe kom je dan plots dit weer tegen. Zal ik in toekomstige post vast nog op terug komen.

Een Trump aanhangster die haar hondjes (hamsters) mooi had gemaakt en de straat op ging om te verkondigen dat Trump de beste kandidaat is. Daar verschillen dan de meningen enigszins over.


..en daar krijg je dorst van.
Héél veel lopen!
Met de paraplu tegen de warmte en tegen de regen want van het één op het andere moment komt het met bakken uit de lucht zonder enige verkoeling. De luchtvochtigheid is zeker na een bui ontzettend hoog.
Het blijft lastig om New Orleans te beoordelen op een paar foto's maar onze mening is dat het een verrassend mooie stad is met een diepe wond die Hurricane Katrina hier en daar zichtbaar heeft achter gelaten. Ontzettend veel vermaak in voornamelijk het French quarte die rijk is aan veel winkeltjes, een markt, blues en jazz café's, voodoo, handlezen, fantastisch eten (Cajun) en ontzettend relaxte mensen. 

Deze gaan niet meer groeien.
Nog een paar sfeerfoto's dan.

Heel veel barretjes, blues en Jazz café's waar wij helaas niet binnen mochten omdat je dan 21 moet zijn. 

Tram

Down town met deSuperdome rechts.

Dixieband.








Founder van New Orleans. Het deel wat nu het French quarter genoemd wordt was de basis voor de rest van de stad.

Het Labor Day weekend was een geslaagde met onze eerste stedentrip. Austin en San Antonio schijnen ook erg mooi te zijn en liggen ook niet ver van Houston. Op naar het volgende weekendje weg.

Tot snel!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten