dinsdag 2 augustus 2016

Stand na ruim 7 weken en het weerbericht.


Morgen, 3 augustus 2016 zijn wij al weer 7 weken  'Amerikaan'. Dat is meer dan 2x de lengte van onze gemiddelde vakantie en volgens mij heb ik nog nooit in mijn leven 7 weken aan één stuk 30 graden en (vaak) meer mee gemaakt. Zo maar een paar dingen waar je plotseling bij stil staat. Ook hebben wij hoogst waarschijnlijk nog nooit zo vaak gewinkeld als de laatste 7 weken. Het is winkel in en winkel uit. Wat je al wel niet nodig hebt in je dagelijks bestaan. Van keukengerei tot meubilair, stofzuiger, bureau, stoelen. Basisvoorraden voor de proviandkast en nog véél meer. De portemonnee draait overuren en de betaalkaarten moeten zo nu en dan gekoeld worden. Maar goed. Het meeste is er nu. De grootste aankoop hebben wij afgelopen weekend afgerond met de aanschaf van een Dodge Durango R/T. Een 5.7 liter V8 is een lust voor het oor. Wat een fantastisch geluid. Als je de een test en het geluid van deze auto wil horen klik dan hier.

Stoer front.

De 5.7 liter V8. Vroemvroem.

Ruime cockpit en van alle gemakken voorzien.

Volledig lederen interieur met mooie rode stiksels.

Mooie 'kontje'en lekker overdreven lichtunits.
Nu nog op zoek naar een (wat oudere) pick-up. Hier nemen wij even rustig de tijd voor omdat wij ons eerst eens moeten verdiepen in de 2e hands markt. Veel auto's die aantrekkelijk geprijsd lijken te zijn hebben waterschade gehad na de overstromingen van April en Mei of er mankeert iets anders aan waar wij niet van op de hoogte zijn. Niet anders dan de welbekende 'Beun de beunhaas' in Nederland.

Het weer blijft onverminderd warm (heet) met dagelijks 90 Fahrenheit (30+) en meer. Op dit ogenblik tikt de teller al weer bijna 40 graden aan. Warm? Zeker wel maar wij merken een enorm verschil met de warmte ervaring die je in Nederland soms mee maakt. Hier heeft ieder huis een airco systeem waardoor de huizen in de zomer heerlijk koel blijven. Alle winkels, openbare instellingen zijn voorzien van airconditioning zodat je niet continu in deze intense hitte hoeft te verblijven. Ga je bijvoorbeeld naar het town center dan valt het op hoe leeg de terrassen zijn. De zomermaanden zijn simpelweg te heet voor te veel buiten activiteiten. Daarentegen dalen de temperaturen medio september naar heerlijke waarden van net onder de 30 en zijn de winters gemiddeld ook zwoel. 
Best warm vandaag.

Een patio met ventilatie maakt het buiten toch enigszins aangenaam.

Precipitation is neerslag. Average is gemiddeld. In deze grafiek is te zien hoe het klimaat er gemiddeld uit ziet. Houston kent een subtropisch klimaat.










Toch is het hier ook vrij groen omdat er zoals je kan zien in de grafiek toch nog best veel neerslag valt en Houston en omgeving regelmatig met wateroverlast te maken hebben. Afgelopen april en mei was dit ook het geval. Hieronder nog een paar foto's van deze overstromingen (flooding). (Google)

Hele woonwijken onder water.

Heel veel nattigheid en schade.

Vlak bij down town (Buffalo Bayou River)
Tot snel!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten